Over mij

Leuk om te je leren kennen! Ik ben Tamar, en samen met mijn hondje Puck woon ik in Soest.

Zoals zovelen heb ik een passie voor fotografie. Die passie is al vroeg ontstaan toen ik op de Kunstacademie voor het eerst een professionele camera in handen kreeg. Mijn allereerste opdracht was op een feestje, toen iemand mij vroeg of ik foto’s kon maken van de verjaardag van oma. Die foto’s bevielen zo goed dat er ook een fotoshoot volgde met de kinderen. Maar ik trok pas écht de stoute schoenen aan toen een koppel me vroeg om hun bruiloft te fotograferen. Ik had nog geen ervaring, geen rijbewijs en reed uiteindelijk met de ceremoniemeester mee tijdens de bruiloft. Later ging ik onder andere de fotovakschool volgen om fotografie als professioneel beroep te leren. Dit pakte zo goed uit dat mijn droom eigenlijk uit de hand gelopen is: ik heb mijn oude baan opgezegd en ben voor mezelf begonnen!

Naast bruiloften (en voor wie dat wil uiteraard verjaardagen van oma’s) voer ik allerlei verschillende projecten uit, maar mensen zijn eigenlijk altijd het belangrijkste onderwerp van mijn foto’s. Het allerbelangrijkste van een fotoshoot vind ik dat mensen zich op hun gemak voelen.

Persoonlijk vind ik het belangrijk om als fotograaf een niet-storende factor te zijn. Aan het eind van de dag wil je een prachtige selectie foto’s, maar zonder dat je het camerageklik bewust hebt meegemaakt. Ik wil juist de ongekunstelde en ongescripte emoties vastleggen, zodat jij in de foto’s jezelf en je familie zult herkennen zoals jullie echt zijn. Ik vind het heel bijzonder om bij de speciale momenten zoals een bruiloft te mogen zijn en wil die herinnering graag voor jullie vastleggen, zodat de foto’s het verhaal elke keer opnieuw kunnen vertellen. Als een ander oprecht blij wordt van mijn foto’s, is mijn missie geslaagd.

In plaats van nog meer over mezelf te vertellen, laat ik liever de ervaringen van anderen spreken:

Guy en Christa

We hebben mooie herinneringen van onze trouwdag omdat Tamar alles prachtig heeft vastgelegd. Naast dat de foto’s erg goed gelukt zijn weet Tamar ook op het juiste moment op de juiste plaats te zijn en de emoties goed vast te leggen. Groepsfotos, headshots, details, alles zit ertussen.  Ze luistert goed naar je wensen en denkt ook mee. Je voelt je bij Tamar gelijk op je gemak en is echt een aanwinst om er op de mooiste dag van je leven bij te hebben!! Achteraf heeft ze veel inbreng om van de dag een prachtig fotoboek te maken. Mede dankzij Tamar een dag en een herinnering om nooit te vergeten!!! Wij hebben zulke goede ervaringen dat we haar bij iedereen aanbevelen. Veel liefs, Christa en Guy 

Bart en Hanna

Wanneer we ons trouwboek openen komt er een grote glimlach te voorschijn. Wat was het een prachtige dag. Ik zie verschillende emoties, de zenuwen, verbazing, liefde, trots, blijdschap, de tranen van geluk en tranen van gemis. Het zwieren van de bloemblaadjes door de lucht van ons bruidsmeisje en onze stralende gezichten tijdens onze openingsdans. Ik herken aan de foto precies welk moment van de bruiloft is vastgelegd. Heel knap. De sfeer van onze dag komt duidelijk naar voren, intiem, vrolijk, zonnig en bovenal liefdevol. Tamar is een fantastische fotografe. Wat was het fijn om haar erbij te hebben. Haar enthousiasme, oog voor detail, oplettendheid maar ook haar positieve onzichtbaarheid. Sommige momenten zijn als verrassing vastgelegd. Dat zijn voor ons de leukste foto’s, echt een cadeautje. Tamar heeft met ons meegedacht, luisterde naar onze ideeën en gaf zelf ook haar advies. Dat vonden wij heel prettig. We zijn ontzettend tevreden. Tamar bedankt voor het mooie eindproduct!

Rob en Fleur

Alle emoties perfect in beeld; de foto’s van Tamar vertellen precies hoe onze bruiloft is geweest. Tamar heeft aan een paar woorden genoeg; In het voor gesprek tast ze goed af en geeft aan; Jullie passen bij mij OF niet. In ons geval wist Tamar heel goed onze wensen naar voren te halen en ze zijn dan ook prachtig vertaald! Tamar is ook nog eens een heel lief, warm mens met enorm veel humor en energie (een sprintje over de duinen voor de perfecte foto zal ze zeker wagen). Op een ongedwongen wijze wist ze ons op de gevoelige plaat vast te leggen (vaak zonder dat wij er erg in hadden). Voor ons was het meer dan we vooraf konden bedenken en zijn we Tamar dankbaar voor deze prachtige herinnering. Voor iedereen die een Top fotografe zoek…. Dit is een kanjer!

Esther & Rienk

Via bekenden kwamen wij met Tamar in contact. We hadden al wat foto’s gezien en vonden deze prachtig!

Na een korte kennismaking was het gelijk duidelijk dat wij beiden een klik met Tamar hadden. De foto’s die zij maakt vinden wij prachtig en de werkwijze van Tamar vinden wij erg prettig.

Tamar denkt mee en staat open voor creatieve foto’s. Ze geeft net dat beetje meer zodat het eind resultaat prachtig wordt. Ze neemt alle tijd voor zowel het voortraject als de shoot zelf. Hierdoor voelden wij ons erg ontspannen en op onze gemak.

Tamar heeft onze ‘save the date’ shoot en trouwshoot gedaan. Ook heeft ze voor ons een prachtig fotoboek gemaakt en laten ontwikkelen. Een prachtig aandenken aan onze grote dag.

We hebben de diensten van Tamar inmiddels al bij diverse bekenden onder de aandacht gebracht. Ook zij waren erg blij met de hulp en het resultaat wat Tamar voor hun heeft gerealiseerd.

Kortom: wanneer je op zoek bent naar een fotograaf die met je mee denkt en waarvoor niets te gek is: dan ben je bij Tamar aan het juiste adres!

Wij geven haar een 10+!

Liesanne & Roeland

Wauw, wat een ontzettende mooie foto’s heeft Tamar gemaakt van onze huwelijksdag op 7 juli 2017. Super fijn om van tevoren al kennis met haar te maken en onze wensen te bespreken. Op de dag zelf heel onopvallend aanwezig geweest en achteraf samen met ons gezeten om de wensen voor het trouwboek te bespreken.

Tamar is spontaan, niets is te gek. Een echte aanrader dus! Bedankt voor het vastleggen van deze bijzondere dag. De foto’s zijn werkelijk fantastisch!

Liefs, Roland & Liesanne

Luciana en Matthijs

Een geweldige vakvrouw die zich heel natuurlijk opstelt waardoor je het idee hebt dat ze onderdeel van de gasten is. Luistert goed naar de behoefte wat prachtige foto’s resulteert. Met regelmaat kijken met trots naar de foto’s en herbeleven we de hele dag weer! 

Melissa en Marco

Een betere fotograaf hadden wij ons niet kunnen wensen. Op onze bruiloft heeft ze heel mooie foto’s gemaakt in ongedwongen sfeer. Geen staatsieportretten, maar spontane en gezellige foto’s. Harde werker, onopvallend en oog voor detail. Wij genieten nog elke dag van de foto’s.

Paul & Paulien

De eerste afspraak met Tamar was meteen raak: een heerlijk mens, spontaan en een zeer energiek. Onze wensen aan haar kenbaar gemaakt, waar ze heel goede aanvullingen op had en adviezen in gaf. Niets was haar teveel. We trouwden op een locatie waar ze als fotograaf nog niet geweest was, dus kwam ze vooraf ook nog even langs om te kijken welke mogelijkheden er allemaal waren om unieke foto’s te maken.

Op de dag zelf was ze als een figurante: onopvallend en tegelijkertijd onontbeerlijk. Wij en onze gasten hebben genoten van haar, en de foto’s zijn ongelooflijk mooi geworden. Tamar is een toppertje, echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een goedlachse en professionele fotograaf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: